17:25 18 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  RONI, bani

  Veste bună de la Finanţe: ce se întâmplă cu impozitul pe venit

  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4601

  Din 2018, TVA se va reduce la 18%, faţă de 19% cât este în prezent, iar impozitul pe venit se va reduce şi el considerabil, a precizat secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

  BUCUREŞTI, 16 feb — Sputnik. Se va reduce cota pe dividende la 0%, faţă de 5% cât este în prezent, dar vor fi reduceri şi în domeniul asigurărilor sociale, anunţă Realitatea TV.

  Ionuţ Mişa, secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a declarat că revigorarea pieţei bursiere ne va face mai atractivi pentru investitorii străini.

  "Impozitul pe dividende „zero” va revigora piaţa bursieră şi ne va face mai atractivi, astfel încât să aducem mai mulţi investitori în România. Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o altă măsură care se intenţionează a fi luată pentru stimula şi mai mult mediul economic, fără a genera creşteri de taxe pe alte părţi", a spus Ionuţ Mişa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

  Totodată, acesta a mai precizat că reducerea TVA la 18% din 2018, faţă de 19% în prezent, este o măsură prevăzută în programul de guvernare.

  Se va aplica şi TVA 0 la locuinţe precum şi reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.

  Tematic

  Camera Deputaţilor a decis ce pensii nu se vor impozita
  Tagurile:
  Impozitul, veniturile persoanelor fizice, dividende, TVA, Ministerului Finanţelor Publice
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei