20:54 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13222

  12 localități din România au fost atestate de Guvern drept stațiuni turistice de interes național și local. Astfel, aceste localităţi vor avea şansa de a atrage finanţări nerambursabile pentru a se dezvolta.

  BUCUREŞTI, 17 feb — Sputnik. Localităţile care au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în şedinţa de joi, sunt Borsec, din judeţul Harghita, şi Suceviţa, din judeţul Suceava, potrivit stiridecluj.ro.

  Printre cele atestate ca staţiuni de interes naţional se află şi Pojorâta, comună din judeţul Suceava, de unde porneşte Transrarăul şi în care se află celebrul pas Mestecăniş, care leagă Câmpulung Moldovenesc de Vatra Dornei.

  Alte 10 localităţi sau zone componente ale unor localităţi au primit atestare ca staţiuni turistice de interes local, acestea fiind: Baia de Fier (judeţul Gorj), Boghiş (judeţul Sălaj), Colibiţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), Moisei (județul Maramureș), Negreşti Oaş (judeţul Satu Mare), Sângeorgiu de Mureş (județul Mureş), zona Băile Banffy (municipiul Topliţa, judeţul Harghita), zona Băile Ocna Dej (municipiul Dej, județul Cluj), zona Moinești-Băi (municipiul Moineşti, judeţul Bacău).

  „Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local", se arată într-un comunicat de presă.

  Tematic

  România, în top 5 țări europene după procentul creșterii turismului estival
  Tagurile:
  localități, stațiuni turistice, Topliţa, Moineşti, Negreşti Oaş, Moisei, Transrarăul, Suceava, Suceviţa, Harghita

  Știrile Zilei