15:07 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12543

  Fondatorul Companiei Microsoft Bill Gates a avansat ideea impozitării activității roboților, care lucrează în locul oamenilor la întreprinderile de producere.

  BUCUREȘTI, 18 feb — Sputnik. Gates a subliniat pentru publicația Quartz că dacă o persoană primește 50 de mii de dolari, lucrând la o fabrică, venitul acestuia este impozitat, iar statul obține impozitul pe venit, taxe de asigurări sociale și alte plăți.

  El a atras atenția la faptul că dacă aceeași muncă o fac roboții atunci ar fi cazul să fie căutate modalități de impozitare a muncii acestora.

  În opinia lui Gates, impozitarea muncii roboților ar fi cea mai bună modalitate de reglementare a procesului actual, când roboții înlocuiesc oamenii la întreprinderile de producere și în alte domenii.

  Miliardarul consideră că sursele obținute din acest gen de impozitare ar trebui să fie investite în domeniul ocrotirii sănătății, în programele de ajutor social, în dezvoltarea infrastructurii, precum și în crearea de condiții pentru recalificarea persoanelor care își pierd locul de muncă.

  Tematic

  O fabrică din China a înlocuit 90% dintre muncitori cu roboţi
  (VIDEO) Robotul care poate scrie o simfonie
  (VIDEO) Știința merge prea departe: prietenii-roboţi, o realitate în Japonia
  Tagurile:
  Muncitori, Investiții, Taxe, Impozit, Muncă, Roboți, Bill Gates, Rusia, Europa, SUA

  Știrile Zilei