01:16 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Cutremur

  Pregătirea populaţiei pentru un cutremur mare. 40 de ani de la seismul din ‘77

  © AP Photo / Uncredited
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  234811

  Pe 4 martie 2017 s-au împlinit 40 de ani de la cutremurul din 1977. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a îndeamnat populaţia să ia parte la un exerciţiu de pregătire pentru cazul producerii unui cutremur puternic. Scopul este pregătirea populației pentru a a se comporta corect într-o astfel de situaţie.

  BUCUREŞTI, 24 feb — Sputnik. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi a invită toţi cetăţenii din judeţul Iaşi să participe, în data de 4 martie 2017, la un exerciţiu de pregătire pentru a învăţa cum să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur puternic, potrivit ziaruldeiasi.ro.

  Savant
  © Sputnik / Игорь Руссак

  Va avea loc simularea unui cutremur. Astfel, toţi cetăţenii, indiferent că se află la serviciu, acasă, sau la şcoală, trebuie să se comporte ca în cazul producerii unui cutremur real timp de 1 minut.

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi propune să demareze o campanie naţională constând în informarea preventivă şi pregătirea populaţiei pentru a se comporta corect într-o astfel de situație şi pentru ca oamenii să ştie ce trebuie să facă înainte, în timpul, dar şi după cutremur.

  Mai multe informaţii cu privire la acest demers pot fi găsite la adresa de internet, pe pagina de Facebook a Inspectoratului şi pe site-ul www.nutremurlacutremur.ro, unde sunt prezentate măsurile de protecţie în caz de cutremur.

  Tematic

  Vrancea, zguduită de un nou cutremur, mai puternic decât cel de ieri
  Tagurile:
  campanie naţională, cutremur, Judeţului Iaşi


  Știrile Zilei