20:42 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  London

  Românii care vor intra după 15 martie în Marea Britanie - fără drept de ședere

  © Sputnik / Владимир Песня
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (471)
  23773811

  Românii ar putea să nu mai aibădreptul de muncă și ședere în Marea Britanie începând cu luna martie al acestui an

  CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, planifică să limiteze dreptul de ședere pe teritoriul țării a cetățenilor Uniunii Europene după anunțarea demarării procedurii de ieșire din UE (Brexit), scrie The Independent.

  Autoritățille britanice sunt îngrijorate că după luarea unei astfel de decizii (demararea procedurii de Brexit), jumătate din cetățenii României și Bulgariei vor năvăli pe teritoriul Marii Britanii. Termenul limită este de 15 martie 2017. După această dată, românilor noi sosiți nu li se va acorda dreptul de ședere permanentă pe teritoriul Marii Britanii.

  Totuşi, potrivit acestui plan, drepturile celor 3,6 milioane de cetățeni din UE care locuiesc deja în Marea Britanie și ale altor persoane care vor veni înainte de această dată vor fi protejate — dacă aceeaşi măsură se va aplica şi în cazul cetățenilor britanici care trăiesc în UE.

  O sursă guvernamentală a declarat pentru Telegraph: „Ni s-a sugerat că Comisia Europeană ar putea încerca să ne constrângă să îi protejăm pe toți cei care vor sosi aici până la momentul ieşirii [Marii Britanii] din UE.

  „Am putea ajunge la situaţia ca jumătate din România și Bulgaria să vină aici dacă vom aștepta atât de mult".

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (471)
  Tagurile:
  Diaspora românească, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei