09:01 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Casa Regală a României

  Familiilor monarhice ale României și Rusiei li se solicită salvarea Bălțiului

  © Facebook / Casa Regală a României
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Casa Regală a României (59)
  7512

  Un grup de inițiativă s-a adresat cu o scrisoare deschisă Casei imperiale Romanov și Casei Regale a României prin care solicită sprijinul în reconstrucția unuia din principalele perle ale orașului Bălți.

  CHIȘINĂU, 5 mart- Sputnik. Pe Facebook a fost publicat uo scrisoare adresată prințului Radu și celorlalți membri ai Casei Regale cu solicitarea de a sprijini monumentele istorice ale orașului Bălți.

  "Dragi moștenitori ai Hohenzoller-Sigmaringen, orașul Bălți mulțumește dinastiei pentru eforturile prin care a fost construit Parcul Central, planificat initial drept grădină franceză. Acesta a fost înființa de marea principesă Maria Aleksandrovna, munca ei fiind continuată de fiica ei, Maria — regina României. Vă rugăm să ne ajutați să renaștem chipul istoric al parcului, să-i readucem starea inițială", se spune în textul scris în limba engleză.

  O adresare similară a fost adresată și Casei Imperiale Romanov, subliniindu-se contribuția pe care a avut-o marea principesă Maria Aleksandrovna (1852-1920), fiica lui Aleksander al II-lea, soția prințului britanic Alfred, precum și fiica ei, regina Maria (1875-1938), soția regelui Ferdinand al II-lea.

  Scrisoarea este adresată de un grup de inițiativă, înregistrat pe Facebook ca „Save architectural heritage of Balti".

  Тема:
  Casa Regală a României (59)
  Tagurile:
  Casa Regală, Parcul Central, Bălți
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei