08:09 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Violență

  The Guardian: Românce ținute în sclavie și violate de italieni

  CC0 / Pixabay / Pexels
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23843

  Presa britanică publică un amplu reportaj despre româncele care sunt ținute în sclavie și supuse abuzurilor sexuale în regiunile agricole ale Italiei.

  CHIȘINĂU, 12 mart — Sputnik. Ziarul britanic The Guardian publică un reportaj despre româncele care sunt supuse exploatărilor în țările în care pleacă la muncă. În Italia, spre exemplu, femeile sunt transformate în sclave modern, fiind forțate să muncească câte 12 ore pe zi, sunt bătute și violate de patronii lor.

  Potrivit jurnaliștilor britanici, autoritățile italiene s-au sesizat abia după o înregistrare a unei explozii de avorturi printre românce. În pofida acestui fapt, doar un italian a fost condamnat pentru abuzuri în ultimii ani, în pofida a zeci de cazuri raportate.

  Femeile afirmă că sunt nevoite să accepte această situație pentru a trimite bani familiilor rămase în România.

  Astfel, Guardian prezintă cazul Nicoletei Bolos, din provincia Ragusa, Sicilia, care era nevoită să suporte abuzurile sexuale ale patronului chiar cu acceptul soțului său.

  Aceasta recunoaște că însăși soțul ei a forțat-o să se culce cu patronul de teama de a nu fi alungați de la sera în care munceau sau li se va refuza plata.

  Asociația Proxyma estimează că peste jumătate din româncele care muncesc în agricultură italiană sunt supuse violurilor și abuzurilor sexuale de către patronii săi.

  Potrivit poliției italiene, în regiunea sudică în agricultură muncesc aproximativ 75 de femei, majoritatea dintre care sunt românce.

  În anul 2015, o femeie din parlamentul Italian a cerut guvernului să investigheze cazurilor româncelor exploatate, însă în ultimii doi ani nu s-a făcut nimic în această direcție.  Știrile Zilei