01:47 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Marine Le Pen

  Laurențiu Rebega și Marine Le Pen iau apărarea româncelor exploatate în Italia

  © AP Photo / Francois Mori
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20531

  Europarlamentarul Laurențiu Rebega i-a trimis președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, o scrisoare deschisă cu privire la cazul româncelor exploatate sexual în Italia.

  BUCUREȘTI, 15 mar — Sputnik. Marine Le Pen îl provoacă pe Tajani pe tema muncitorilor exploatați din Sicilia, iar Laurenţiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, ia apărarea celor 7.500 de femei din România și Republica Moldova care lucrează în Sicilia în condiții abominabile.

  Într-o scrisoare adresată președintelui PE Antonio Tajani, Rebega acuză Uniunea Europeană că practică sclavia.

  "În Italia, în Spania și în alte țări ale Uniunii, cetățeni ai statelor membre din Est — femei, dar și bărbați — muncesc de ani de zile la negru, în condiții, practic, de sclavie. La fața locului există o complicitate tacită în care sunt cuprinși angajatorii, autoritățile, dar, din păcate, și victimele. Pentru acestea, o sumă de mai puțin 20 de euro pe zi constituie un preț pentru care renunță la demnitate, la libertate, la statutul de ființă umană", scrie Rebega în scrisoarea sa.

  Europarlamentarul român îi cere lui Tajani să ia public o atitudine fermă împotriva unor asemenea practici care ne amintesc de cele mai negre episoade ale istoriei.

  Acesta este de părere că Europa de azi este una în care cei puternici profită legal de slăbiciunea celor săraci și care are lacune în a armoniza libertatea circulației forței de muncă cu echitatea remunerării acestei forțe de muncă. 

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei