22:51 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12403

  Numeroși români și bulgari plecaţi la muncă în Germania, în München, locuiesc în condiţii mizerabile, înghesuiţi în containere, printre gândaci şi păduchi, după cum dezvăluie o publicaţie germană. Mai mult, sunt nevoiţi să plătească o chirie scumpă pentru a locui acolo.

  BUCUREŞTI, 20 mart — Sputnik. Publicaţia germană Bayerischer Rundfunk a descoperit o zonă în München unde sunt instalate containere în care locuiesc numeroși români și bulgari veniţi acolo la muncă, potrivit ziarulromanesc.de.

  Revoltător este că, doar pentru un container, chiria este de 350 de euro pe lună. Jurnaliştii au aflat că în containere trăiesc familii întregi, unele deja de doi ani. Un martor a declarat că au loc frecvent conflicte şi bătăi, oamenii se înjunghie. În loc de două persoane, de multe ori locuiesc patru persoane într-un container.

  Cu privire la containerele pline cu români și bulgari, managerul Mieterverein München e.V., Volker Rastätter, a declarat pentru BR că, din cauza clientelei, ar fi foarte greu de aplicat restricțiile cuvenite pentru a impune scăderea prețului exorbitant de 40 de euro/metru pătrat.

   

  Tematic

  Diaspora reală: Dramele românilor plecaţi la muncă, pe care nu-i apără nimeni
  Tagurile:
  containere, emigranți, România


  Știrile Zilei