04:01 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Fruits and French agricultural products.

  S-a deschis primul Mall țărănesc

  © AFP 2019 / MEHDI FEDOUACH
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11711

  Micii producători din Țara Făgărașului și nu numai, în număr de 120, s-au înscris pe site-ul malltaranesc.ro, magazinul online înființat în cadrul unui proiect al Asociaţiei „Creştem România Împreună".

  BUCUREȘTI, 21 mart — Sputnik. La Muzeul de Etnografie Braşov s-a lansat site-ului malltaranesc.ro, de aici putându-se cumpăra mezeluri sau produse lactate, dulcețuri sau băuturi, informează Agrointel.

  S-a creat astfel cea mai mare baza de date a producătorilor.

  „Ne-am propus să facem infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic și piață, între mediul rural și cel urban, să facilităm întâlnirea cererii și ofertei. De aceea, punem la punct cea mai mare bază de date de producători autentici, cea mai mare bază de date de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale", spune Mihai Mihu, cel care a inițiat acest proiect.

  Produsele vor avea pe ele și un QR Code care prezintă informații despre producător. Cei mai mulți gospodari care s-au înscris pe acest portal sunt din Țara Făgărașului, în speță din Grupul de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului", din care fac parte localitățile Comăna, Părău, Şercaia, Hârseni, Şinca Nouă, Holbav şi Mândra.

  Momentan, malltaranesc.ro are peste 120 de producători, dintre care 50 Ţara Făgăraşului, iar restul sunt producători din Mehedinţi, Suceava şi Constanţa.

  Tematic

  Magazinul unei cooperative ţărăneşti unde se vând numai produse româneşti
  Tagurile:
  producători, piață de desfacere, producătorul autentic, Grupul de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului", Muzeul de Etnografie Braşov


  Știrile Zilei