16:49 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Salon de frumusețe

  Serviciile de frizerie, coafură, vulcanizare auto... se vor scumpi

  © Sputnik/ Владимир Астапкович
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3711

  Vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit, așa cum se întâmplă deja din acest an cu hotelurile și restaurantele.

  BUCUREȘTI, 24 mart — Sputnik. Hotelierii și patronii de restaurante din România au cerut fiecărui ministru al Turismului, începând cu Elena Udrea, să fie taxați pe numărul de camere sau suprafața restaurantului, nu pe profit, informează Profit.

  Patronii argumentau că cei cinstiți vor plăti mai puțin, iar statul va lua niște bani și de la ceilalți, care nu plăteau impozit pe profitul inexistent.

  Inițiatorul acestui proiect a fost Mircea Dobre, în prezent ministru al Turismului.

  "Se poate lansa o discuție pentru a aplica această Lege și pe alte tipuri de servicii. De exemplu, servicii de coafură, frizerie, vulcanizare auto… Lăsând la o parte calitatea serviciilor, pe mine mă interesează foarte mult partea de combatere a evaziunii fiscale, care este o problemă de siguranță națională", a spus ministrul.

  Urmează ca guvernul sa facă o analiză vis-a-vis de ce se întâmplă în cazul hotelurilor și restaurantelor, urmând să se ia în calcul la un moment dat ca acest tip de taxare să fie extins și pe alte servicii.

  Astfel, vulcanizările auto, frizeriile și saloanele de coafură ar putea fi impozitate în viitor pe suprafața comercială utilă, și nu pe profit.

  Tematic

  (VIDEO) Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, bijuteria din inima Munţilor Făgăraş
  Tagurile:
  impozit, frizerie, bani, hotel
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei