12:01 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Comisia de admitere la studii universitare

  Elevii basarabeni, obligați să susțină examen în România la admitere

  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  61022

  Ministerul Educației Naționale din România a elaborat o nouă lege care prevede ca, începând cu anul de învățământ 2017 / 2018, etnicii români din câteva țări, dar și cetățenii din Republica Moldova, să susțină un examen de admitere la universitatea dorită.

  BUCUREȘTI, 24 mar — Sputnik. Noua Metodologie de admitere la studii în România a fost lansată spre dezbatere pentru o perioadă de 10 zile, după care va fi aprobată prin Ordin de Ministerul Educației, informează unica.md.

  Astfel, începând cu anul de învățământ 20017 / 2018, etnicii români din câteva țări, dar și cetățenii din Republica Moldova, să susțină un examen de admitere la universitatea dorită. Ministerul Educației Naționale din România este deschis spre consultarea opiniei publice.

  Ultimul sunet
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Studenții basarabeni din România au decis să ia atitudine. Președintele Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara, Artur Ţventarnîi, spune că acest document aduce unele propuneri de modificări ce au dat startul unor dezbateri foarte aprinse în mediul online.

  Această propunere poate are atât aspecte pozitive cât și negative dar pentru a putea avea o idee clară și bine formulată, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara a hotărât să lanseze un studiu prin intermediul unui chestionar prin care să analizeze care ar fi fost reacția actualilor studenți din Moldova, la universitățile din România, dacă aceștia ar fi trebuit să aplice direct la universitățile dorite, explică Artur Țventarnîi.

  În decurs de o săptămână, datele urmează să fie colectate și analizate, iar apoi trimise către Ministerul Educației Naționale.

  Artur Ţventarnîi a mai spus că Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara va depune toate eforturile necesare pentru a permite cât mai multor studenți să beneficieze de acces la studii de calitate și că va ajuta atât procesul de integrare în mediul academic din România.

  Tematic

  Psihologii au descoperit cum am putea susține examenele mai ușor la universitate
  Tagurile:
  admitere, Timișoara


  Știrile Zilei