16:22 17 Martie 2018
Chişinău+ 13°C
În direct
  Migranți încercând să trecă granița

  ALERTĂ la frontieră: migranții forțează intrarea în România

  © REUTERS/ Laszlo Balogh
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  490021

  Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a depistat joi dimineață cinci grupuri formate din 51 de persoane din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan care încercau să intre ilegal în România.

  BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat pe direcţia localităţilor Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetăţeni străini, relatează Realitatea.

  Migranții veneau dinspre frontieră cu Serbia. Grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori. Adulţii aveau vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii aveau între un an şi 17 ani.

  Din Afganistan au fost 7 cetateni, din Pakistan 9, din Siria 2 şi din Irak 28. Aceștia aveau intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

  De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii de frontieră Grădinari, alți 5 cetăţeni străini din Siria, cu vârste între 19 și 28 de ani.

  Tematic

  A crescut numărul migranților care fug din Turcia în Grecia
  Tagurile:
  Poliția de frontieră, Frontiera, migranți
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei