17:34 23 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
  Epidemie de gripă

  Savanții au aflat cine suferă cel mai mult de răceală

  © Sputnik/ Владимир Трефилов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4011

  Savanții americani au aflat că oamenii solitari suferă în cea mai mare măsură de răceală decât persoanele social active, scrie The Guardian.

  CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Potrivit unui studio publicat în revista Health Psychology, viața solitară influențează asupra perceperii subiective a îmbolnăvirii, însă nu și indicatorii obiectivi.

  Un grup de cercetători din SUA au selectat 159 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Voluntarii au fost infectați cu un virus care provoacă răceală, fiind plasați în carantină într-un hotel pentru cinci zile. În toată această perioadă medicii au urmărit starea psihologică și fizică a acestora.

  În cele din urmă savanții au observat că probabilitatea îmbolnăvirii nu depinde de faptul că omul este solitar sau nu. Cu toate acestea, oamenii care se simt singuri declarau că suferă într-o măsură mai mare de pe urma simptomelor bolii decât cei care nu suferă de insuficiență de comunicare.

  "În acest fel, medicii trebuie să atragă atenție și la starea psihologică a pacientului în cazurile de răceală", menționează unui din autorii studiului, Angie LeRoy.

   

   

  Tagurile:
  Răceală, Boala, Sănătate, Medici
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei