18:43 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Punct de trecere a frontierei

  Pentru șoferi urmează verificări amănunțite la frontiera Schengen. Detalii

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  34102

  Ordinea publică, securitatea internă și sănătatea publică vor fi îmbunătățite prin verificările documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date ale tuturor cetățenilor care vin și pleacă din România.

  BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik. În perioada imediat următoare, Poliția de frontieră va lua măsurile necesare pentru asigurarea securității publice, relatează Money.

  Conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen, aceste măsuri constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE.

  "Verificările permit statelor membre să se asigure că persoanele respective nu reprezintă o amenințare pentru ordinea publică, securitatea internă sau sănătatea publică, în scopul îmbunătățirii securității Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia", precizează IGPR.

  Din 7 aprilie, bazele de date care vor fi verificate sunt Sistemul de Informații Schengen (SIS), baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate și pierdute (SLTD), precum și bazele de date naționale.

  De asemenea, numărul mare de pasageri înregistrat în punctele de frontieră aeroportuare, coroborat cu recomandările la nivel european privind modul de efectuare al controlului la trecerea frontierelor externe în raport cu amenințările teroriste, pot duce la creșterea timpului de așteptare în punctele de frontieră.

  Poliția de Frontieră Română anunță că s-a suplimentat personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor pentru fluidizarea traficului si reducerea timpului de așteptare.

  Tematic

  Noi amenzi pentru șoferii unor categorii de automobile
  Pentru șoferi: recunoaşterea permisului de conducere românesc în ţările UE
  Tagurile:
  Schengen, control, România


  Știrile Zilei