00:17 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  519505

  Prima tranșă de 125.000 de doze de vaccin hexavalent, administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, Haemophilus, hepatitei B și poliomielitei, va ajunge în România până la data de 15 aprilie.

  BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik. Amalia Șerban, director general al Ministerului Sănătății, a declarat că trei tranșe din vaccinul hexavelant vor fi livrate Ministerului Sănătății, conform Libertatea.

  Aceasta a precizat că vaccinul tetravalent (diftero — tetano — pertussis — polioinactivat) este în cabinetele medicilor și nu au fost distribuite încă alte doze suplimentare.

  „Ministerul mai are încă 70.000 de doze de vaccin tetravalent în stoc, iar ele vor fi distribuite în momentul în care va fi necesar", potrivit oficialului Ministerului Sănătății.

  Oficialul Ministerul Sănătății a spus că, deși vaccinul există, sunt părinți care nu merg cu copiii la administrare, acesta fiind cel mai mare risc pentru contractarea bolii.

  Datele arată că sunt 3.900 de copii care au făcut rujeola. O parte dintre ei au făcut complicații foarte severe și 17 dintre aceștia au decedat. Din acest motiv, Ministerul Sănătății face apel la părinți pentru a-și vaccina copiii.

  Prima tranșă de 125.000 de doze de vaccin hexavalent va ajunge în România până la data de 15 aprilie.

  Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a spus că sunt cauze obiective pentru care de multe ori lipsesc vaccinurile. Rafila a subliniat că totdeauna trebuie să existe predictibilitate și fonduri necesare achiziționării vaccinului.

  Conform Societății Naționale de Medicină a Familiei, numărul celor care nu se prezintă la vaccinare este de cinci ori mai mare decât al celor care refuză.

  Pentru 2017 s-au alocat 290 de milioane de lei pentru achiziționarea vaccinului.

  După cum a arătat Sputnik, vaccinul a avut reacţii adverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia.

  Tematic

  Un doctor care s-a pronunțat ferm împotriva vaccinurilor a fost găsit mort
  Tagurile:
  Vaccinuri, Societatea Națională de Medicină a Familiei, Societatea Română de Microbiologie

  Știrile Zilei