09:10 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Parcare supraetajată

  Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea

  Avia Invest
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13211

  Consiliul Local a adoptat luni un proiect de hotărâre prin care Poliţia e împuternicită să ridice, să transporte, să depoziteze şi să elibereze vehiculele staționate neregulamentar.

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Ridicarea, transportul, depozitarea în spațiul special și eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar se efectuează de personalul specializat din cadrul Biroului Ridicări Auto al Direcţiei Generale de Poliţie Locală din sectorul 4, informează B1.

  Potrivit proiectului, înainte de a se demara procedura efectivă de ridicare a maşinii staţionate neregulamentar, Poliția va contacta telefonic proprietarul autovehiculului pentru a-i comunica obligaţia că în maxim 30 de minute să se prezinte la autovehicul pentru a evita ridicarea şi transportul acestuia.

  Dacă proprietarul nu poate fi contactat sau refuză să se prezinte în termenul indicat, mașina va fi ridicată.

  Cuantumul maximal al tarifelor aferente operaţiunilor de ridicare este de câte 75 de lei pentru ridicare, respectiv transportul vehiculului. Pentru depozitarea mașinii nu se percepe nicio taxă, decât dacă durata de depozitare depăşeşte două luni.

  Perioada maximă de depozitare este de un an. În situaţiile în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru ridicare. Poliția trece la aplicarea procedurilor din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân.

  Tematic

  Poliția în alertă. Refugiații forțează granița României
  Tagurile:
  parcare


  Știrile Zilei