02:59 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Navă

  Român mort în condiții suspecte la bordul unei nave

  © Sputnik / Alexander Vilf
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4402

  În apele teritoriale malaieziene, în drum spre China, un inginer român de 36 de ani a murit la bordul unei nave comerciale înregistrate în Singapore.

  BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Trupul neînsuflețit al românului mort în condiții suspecte la bordul unei nave a fost găsit în sala motoarelor, relatează TVR.

  Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a declarat că în acest moment autoritățile din România încearcă să identifice firma cu care a plecat navigatorul.

  "A fost dat spre Autoritatea Navală Română acest caz, ca să încercăm să identificăm firma cu care a plecat acel navigator. Deocamdată n-am fost nici noi notificați de familie sau de altă societate. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat acolo și de ce. În mod normal trebuia să fie făcută o investigație și cu toți navigatorii de la bord, în portul în care a fost predat corpul neînsuflețit", a precizat Mihalcioiu.

  Românul lucra ca inginer pe o navă înregistrată în Singapore. Cauza morţii nu se ştie, iar autopsia va avea loc astăzi.

  Poliţia din Malaezia nu le-a putut lua declaraţii membrilor echipajului pentru că nava şi-a continuat drumul spre China.  Știrile Zilei