04:22 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7821

  Agenția internațională Sputnik va lansa o expoziție de fotografie dedicată conflictului militar din Siria

  CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Agenția Sputnik va organiza o expoziție de fotografie la București dedicată conflictului din Siria „Siria. Cronica în fotografii a unui război". Lansarea evenimentului va avea loc pe 19 aprilie, în cadrul Centrului Rus de Cultură și Știință de la București, cu sediul pe bulevardul Lascar Catargiu 50. 

  Expoziția are loc cu susținerea Rossotrudnicestvo și își propune să prezinte istoria reală despre conflictul sirian prin prisma vieților oamenilor simpli, afectați de război. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea cum arată viața de zi cu zi la baza aeriană de la Khmeimim, dar și activitatea flotei aeriene ruse în cadrul operațiunilor antiteroriste. 

  O parte din expoziție va fi prezentată în afara sediului Centrului de Știință și Cultură Rusă și va dura până pe 9 mai. Intrarea este liberă. 

  Expoziția va include lucrările reporterilor Sputnik — Valerii Melnik, Ilia Pitalev, Mihail Alaeddin, Mihail Voskresenski, precum și ale operatorilor video ai Companiei Ruse de Stat de Radio și Televiziune, Viktor Prihodko și Aleksandr Pușin, realizate în perioada operațiunilor militare din Siria între 2015-2016. 

  Сирия. Фотохроника войны
  © Sputnik / Михаил Алаеддин
  Сирия. Фотохроника войны

  „Era la începutul anului 2012, după o serie de manifestații antiguvernamentale a început războiul civil din Siria. Țara a fost divizată în două tabere ostile. Catastrofa, haosul războiului au înlocuit pacea și liniștea. Viitorul Siriei și al cetățenilor ei s-a topit în fumul exploziei unei bombe", povestește corespondetul foto al agenției Sputnik, Valeri Melnikov, despre experiența sa din Siria. 

  „Fotografiez periodic, îns,ă lucrând la baza aeriană Khmeimim, era imposibil să trec pe alături de minunatele avioane și cei mai buni piloți din lume. Am fost vrăjit de tot ce am văzut", a mărturisit operatorul video al Companiei Ruse de Stat de Radio și Televiziune. 

  Proiectul Sputnik Moldova-România a fost lansat în februarie 2016. Proiectul analitic în limba română este orientat spre cititorii interesați de relațiile cu România și colaborarea moldo-română, propunându-și să ofere un punct de vedere alternativ asupra evoluției relațiilor dinte cele două state.

  Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de ştiri şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză, 24 de ore din 24.

  Tematic

  Sputnik îndeamnă UE să nu admită cenzura de stat
  Sputnik a câștigat concursul „Prix International des Nouvelles Ecritures”
  Sputnik extinde aria proiectului "Moldova - România"
  Sputnik StartUp Show: căutăm inventatori, pentru a schimba viitorul
  Tagurile:
  Fotografie, Expoziție, București, Siria


  Știrile Zilei