02:38 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Laura Codruța Kovesi

  S-a cerut arestarea Laurei Kovesi și a ambasadorului la Washington

  © AFP 2018/ DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Scandalul în jurul Laurei Kodruței Kovesi (23)
  110181

  Președinte de partid: "Să-i arestăm! Dacă au falsificat alegeri, trebuie o anchetă a Parchetului General"

  BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Dezvăluirile făcute de jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic au produs senzație pe scena politică. Andronic a declarat că în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, Kovesi, generalul Coldea și alte peroane oficiale s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea unde ar fi afirmat că "au câştigat alegerile pentru Băsescu", în sensul aranjării alegerilor în folosul fostului președinte.

  În urma acestor dezvăluiri, Traian Băsescu a avut o reacție teatrală într-o emisiune de la B1 Tv, luând o poziție dură față de persoanele menționate de Andronic — Laura Kovesi, Florian Coldea, George Maior și Gabriel Oprea.

  "Eu în seara asta vreau să aflu cine a câștigat alegerile în 2009. Păi eu zic să-i arestăm! Dacă au falsificat alegeri, trebuie o anchetă a Parchetului General", a declarat Traian Băsescu care a subliniat că "respinge categoric ideea că în 2009 s-au implicat structurile de securitate ale statului de partea unui candidat".

  În privința faptului că Andronic dezvăluie că a auzit-o pe Laura Codruţa Kovesi discutând la telefon cu "domnul preşedinte", Băsescu a spus "Eu vă dau în scris că nu am vorbit cu doamna Kovesi", opinând, în stilul său unic, că nu ştie "dacă cu preşedintele PDL sau PSD".

  Moderatorul la întrebat pe Băsescu dacă şefii din servicii şi din parchete "lucrau pe la spate" pentru el. Traian Băsescu a replicat "Lucrau pentru ei, nu ştiu cât au lucrat pentru mine, dar pentru ei sigur au lucrat".

  De menționat că Dan Andronic a lucrat cu Traian Băsescu, ultima dată în campania din 2016, când a candidat pentru un post de deputat din partea PMP-ul lui Băsescu.

  Тема:
  Scandalul în jurul Laurei Kodruței Kovesi (23)

  Tematic

  Excelenta politică de imagine a Laurei Kovesi
  Cazul Laura Kovesi - gest incredibil al "Marelui Frate"
  Tagurile:
  Arestare, Laura Codruţa Kovesi, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei