18:44 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  129632

  Jurnalista Olivia Steer, cunoscută pentru poziţia sa împotriva avorturilor, a argumentat, în cadrul unei emisiuni TV, de ce noua Legea a vaccinării, aflată în dezbatere şi care prevede sancționarea părinților care nu își vaccinează copiii şi acuzarea lor de „rele tratamente", reprezintă „un abuz".

  BUCUREŞTI, 12 apr — Sputnik. Olivia Steer a spus, la emisiunea „Se întâmplă acum", de la B1 TV, unde a fost invitată marţi seara, că în chestiunea referitoare la vaccinarea copiilor sunt foarte mulţi bani la mijloc, iar impunerea obligativităţii vaccinării reprezintă un abuz.

  „Am terminat Dreptul şi știu care sunt legile. Tot ce face ministerul Sănătății de când ne amenință cu această lege a obligativității vaccinării este un abuz. Este un abuz să obligi pe cineva să se vaccineze sau să recurgă la o procedură medicală împotriva vionței lui sau împotriva voinței părinților. Este neconstituțional. (…) Constituția spune că nimeni nu te poate obliga să te supui unei proceduri medicale fără să îți dai acordul, consimțământul informat", a declarat Olivia Steer.

  Cu privire la epidemia de rujeolă despre care se vorbeşte în presă, jurnalista susţine că nu a fost prezentată nicio dovadă că aceşti copii au murit de rujeolă sau din altă cauză.

  „Avem buletine de la medicină legală care să susțină aceste informații? Nu am văzut", a spus Olivia Steer, adăugând că micuţii au decedat în spital şi că, având în vedere situaţia din spitale, poate fi vorba mai degrabă despre o infecție intraspitalicească sau de malpraxis.

  Steer a mai subliniat că o boală nu poate fi eradicată prin vaccin, mai mult, un virus poate să derive dintr-un vaccin, cum s-a întâmplat acum doi ani în Ucraina, unde au fost depistate două cazuri de poliomielită, aminteşte jurnalista.

  „La analize s-a demostrat că acel virus era derivat din vaccin. E vorba aici despre faptul că vaccinurile îmbolnăvesc copiii care devin contagioși pentru alții. Și atunci nu putem vorbi despre eradicare, ci despre o infestare a populației prin simpla vaccinare. Aceasta realitate este consemnată și pe site-ul Organizațiai Mondiale a Sănătății", a atras atenţia Olivia Steer.

  Tematic

  Vaccinul interzis în Europa va ajunge în România
  Medic: este explicabilă frica părințiilor de a-și vaccina copii
  Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm
  Tagurile:
  Vaccinul rar, Legea vaccinarii, Olivia Steer, România

  Știrile Zilei