01:27 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Permis de conducere

  Lege nouă: îl poți conduce fără permis. Vezi ce vehicul

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  467563

  Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că cetățenii nu au nevoie de permis de conducere și nici de înmatriculare pentru a circula pe drumurile publice cu tractorul.

  BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Curtea de Apel Timișoara a sesizat instanță supremă în dosarul în care un bărbat, Ion Ilie Creinicean, a fost achitat de Judecătoria Deva pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea acestuia fără permis, informează Money.

  Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au solicitat instanței supreme pronunțarea în chestiunea de drept. Astfel, s-a pus problema în ce măsură tractorul agricol sau forestier condus pe drumurile publice devine asimilat autovehiculului, iar conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînregistrat care nu posedă permis de conducere întrunește condițiile de tipicitate a infracțiunilor prevăzute în Codul Penal.

  În urma sesizării, ÎCCJ a decis că nu constituie infracțiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  „Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat potrivit legii sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu întrunește condițiile de tipicitate ale infracțiunilor prevăzute de art.334 alin.1 din Codul penal, respectiv, de art.335 alin.1 din Codul penal", se arată în decizia instanței.

  Sancțiunile pentru conducerea autovehiculelor fără permis sunt prevăzute de art. 334 alin.1 și art.335 alin.1 din Codul penal.

  Tematic

  O nouă revoluție științifică și tehnică în Armata Rusă
  Tagurile:
  drumuri, permis, chestiuni de drept, tractor, lege, Înalta Curte de Casație și Justiție


  Știrile Zilei