19:37 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Vladimir Putin la slujba de Paști oficiată în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova

  Putin a felicitat creștinii cu ocazia sărbătorii Paștelui

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  406111

  Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a felicitat pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii ruși cu Paștele, subliniind că ceremoniile pascale contribuie la consolidarea în societate a valorilor și idealurilor spirituale, anunță serviciul de presă al Kremlinului

  CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Cu ocazia sfintei sărbători de Paști din acest an liderul de la Kremlin a subliniat activitatea eroică a Bisericii Ortodoxe Ruse și a reprezentanților altor confesiuni creștine îndreptată spre soluționarea problemelor sociale importante, fortificarea instituției familiei, educarea copiilor, armonizarea relațiilor dintre religii și dintre națiuni.

  El a remarcat și rolul acestora în păstrarea bogatei moșteniri istorice și culturale a țării.

  „Marea sărbătoare a Paștelui are o semnificație morală deosebită, poartă în sine lumina nestinsă a credinței, umple inimile oamenilor cu bucurie, dragoste, tendință spre bine. Ceremoniile de paști, care se desfășoară în toată țara, ne îndreaptă spre tradițiile seculare ale înaintașilor, contribuie la consolidarea în societate a valorilor și idealurilor spirituale atemporale", se spune într-o telegramă a președintelui rus.

  De asemenea, Putin l-a felicitat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kiril, căruia i-a exprimat recunoștințe pentru ceea ce face în spiritul valorilor credinței creștin-ortodoxe.

  Vladimir Putin la slujba de Paști în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova
  © REUTERS / Sergei Karpukhin
  Vladimir Putin la slujba de Paști în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova

  Tematic

  Paștele - cea mai importantă sărbătoare a creștinătății
  Tagurile:
  Paști, creștini ortodocși, Sfintele Paști, Felicitări, Creștini, Putin, Biserica Ortodoxă Rusă, Patriarhul Kiril al Moscovei si întregii Rusii, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei