18:48 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6232

  Cererea ridicată în contextul alocării fondurilor pentru programul "Prima Casă" ar putea să ducă la o nouă majorare a preţurilor locuinţelor, a declarat directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, Gabriel Voicu.

  BUCUREȘTI, 18 apr — Sputnik. În anul 2017 locuințele ar putea crește în medie cu 5 — 7%, motivul fiind majorarea costurilor de dezvoltare, scrie Ziarul de Iași.

  "Preţurile locuinţelor noi din Bucureşti şi împrejurimi au crescut uşor la începutul acestui an, pe fondul finalizării mai multor proiecte — faţă de momentele incipiente de construcție sau cele din perioada de construcţie, locuinţele finalizate au preţuri mai ridicate de vânzare, ceea ce duce implicit şi la o creştere generală a mediei", a spus Gabriel Voicu, directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania.

  Cu toate acestea, anul 2017 a debutat într-un climat general semnificativ mai favorabil faţă de 2016. Normele metodologice pentru programul "Prima Casă" din 2017 au fost adoptate pe 27 februarie prin Hotărâre de Guvern. Aceasta prevede că locuinţele supuse consolidării sau reducerii riscului seismic cu 5 ani înainte de contractarea creditelor sunt asimilate locuinţelor noi.

  Programul "Prima Casă" 2017 va avea alocat un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei.

  Tematic

  Raport oficial despre locuințele românilor: slab iluminate și cu igrasie
  Moldova vrea să învețe de la România cum se construiesc locuințele sociale
  Apartamentele s-au scumpit cu 12.000 de euro în doar o lună
  ANAF: punem sechestru pe apartament sau casă dacă...
  Unde poţi cumpăra cel mai ieftin apartament în România
  Tagurile:
  companie, consultanță, imobil, programul „PrimaCasă, prețuri, Locuințe, Coldwell Banker Affiliates of Romania


  Știrile Zilei