23:26 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ilie Năstase

  Ilie Năstase, șah-mat la Serena Williams: "Tatăl tău a fost rasist?"

  © Facebook / Ilie Năstase
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1251120

  Marele tenisman a dezvăluit cum tatăl americancei a jignit grav o mare jucătoare română, remarca lui Richard Williams putând fi considerată cu adevărat rasistă

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik. În urma unei remarci auzită clar doar de jurnaliştii de la "Daily Mail", în care Ilie Năstase ar fi spus "Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?", referindu-se la copilul pe care îl va naște Serena Williams, campiona americană a replicat destul de tăios pe o rețea de socializare:

  "E dezamăgitor pentru mine să ştiu că trăim într-o societate în care oamenii precum Ilie Nastase pot face comentarii atât de rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste la adresa colegelor mele. (…) Eu, spre deosebire de tine, nu mă tem. Vezi, eu nu sunt laşă", a scris Serena Williams, care a citat și un vers al unei poete americane: "Satisfacţia mea te supără? Mă poţi împuşca prin cuvintele tale…mă poţi ucide cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica".

  Dar, această replică a Serenei a trezit "vulcanul", iar marea legendă a tenisului masculin, cunoscut pentru spiritul său de glumă, a revenit amintindu-i Serenei de un caz ce poate fi ușor interpretat ca rasism — și care are ca protagonist chiar pe… tatăl Serenei.

  "Aduceţi-i aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea, că poate a uitat. Ăsta e rasism? Că am spus că poate ieşi ciocolată cu lapte? Păi dacă spuneam că o să iasă un negru urât? Ăla e rasism!

  Eu ce să-i spun? A ieșit prea mult din context. E o nebunie ce se întâmplă acum. Eu nu mai pot și nu mai rezist în treburile astea. E o nebunie curată. Mai au să îmi spună că nu am voie să mai trăiesc. Eu nu am făcut nicio remarca rasistă.

  Am spus că poate ieși ciocolată cu lapte. Ăsta e rasism? Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, era rasism. Așa cum a spus tatăl ei despre Irina Spîrlea. Eu am spus ciocolată pentru că bărbatul ei este blond.

  Eu am făcut o glumă. Daca aceasta glumă este considerată o remarcă rasială, mi se pare că e ieșită prea mult din context. Suntem nebuni, pe cuvânt de onoare. Și nu ei, străinii, noi, românii. Dar când ei ne fac țigani pe unde mergem nu e rasism?", a declarat Ilie Năstase pentru news.ro, preluat de GSP

  Afirmația despre Irina Spîrlea "E un curcan urât și alb", a fost făcută de tatăl Serenei, Richard Williams, în 1997, cu prilejul meciului din semifinalele de la Roland Garros dintre Irina Spîrlea și Venus Williams.

  Tagurile:
  Rasism, Serena Williams, Ilie Năstase, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei