11:25 20 Ianuarie 2018
În direct
  Secția terapie intensivă

  Informaţii noi: în ce stare se află copilul care a căzut în puţ. Va supravieţui?

  © Sputnik/ Денис Гришкин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  102 0 0

  Starea de sănătate a băieţelului care a căzut ieri într-o fântână şi a fost salvat după 11 ore, s-a înrăutăţit la scurt timp după ce a fost dus la spital. Care este prognosticul medicilor.

  BUCUREŞTI, 26 apr — Sputnik. La puţin timp după ce a fost dus la spital, băieţelul a făcut stop cardiac şi a fost resuscitat, iar în prezent este întubat şi ventilat mecanic.

  Operaţiunea de salvare a copilului a fost extrem de dificilă, întrucât fântâna în care căzuse acesta avea dimensiuni foarte mici, un diametru de 30-35 de centimetri.

  Băieţelul are doi ani, iar nefericitul incident a avut loc ieri dimineaţă în apropiere de Roșiorii de Vede, în comuna Balta Sărată. După apelul făcut în jurul orei 11.00, la faţa locului au sosit echipaje medicale, un echipaj de salvatori, dar şi autospeciale de stingere şi descarcerare.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, băieţelul, diagnosticat cu hipotermie severă, a fost internat la secţia de terapie intensivă, fiindu-i administrată perfuzie de rehidratare şi fiind pus pe „suport ventilator".

  Aceasta a anunţat că temperatura corpului s-a stabilizat, dar că starea copilului este gravă din cauza problemelor pulmonare.

  „Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură, totul este pe reanimare", a declarat Raluca Alexandru, potrivit România TV.

  Tagurile:
  informație, supravețuire, Copil
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei