05:30 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Spre periferia Bucureștiului românia

  Impozitul pentru blocurile neîngrijite majorat cu 500%. Vezi în ce oraș

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4510

  Din cauza stării avansate de degradare, impozitul pentru clădirile neîngrijite a fost majorat cu 500% pentru a determina proprietarii să facă lucrări de reabilitare.

  BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Proiectul de hotărâre privind majorarea impozitului a fost adoptat joi, prin votul în unanimitate al consilierilor locali din Zalău, informează Money.ro.

  Municipalitatea motivează această decizie prin faptul că multe clădiri se află într-o stare avansată de degradare și pot genera situații periculoase.

  „Pe lângă aspectul estetic plăcut, aceste lucrări au și scopul de a proteja întreaga clădire de acțiune a factorilor externi precum și de a realiza un ansamblu arhitectural și peisagistic modern care să confere integrarea clădirilor în peisajul oferit de vecinătățile existente", se arată în expunerea de motive.

  Proprietarul va fi somat ca în termen de 6 luni de la identificarea clădirii să efectueze lucrările de întreținere sau reabilitare necesare. Dacă după expirarea acestui termen proprietarul nu a început aceste lucrări, angajații primăriei vor înainta Direcției Economice un referat cu propunere de majorare a impozitului de până la 500%.

  Primarul orașului Zalău, Ionel Ciunt, a subliniat faptul că această majorare de impozit este permisă datorită modificărilor la legislația în domeniul impozitelor și taxelor locale.

  Tematic

  Modificare importantă în Codul Fiscal: impozitarea moştenirilor şi donaţiilor
  Ce avantaje vor fi prin noua impozitare
  Important pentru românii din diaspora, legat de plata impozitelor în România
  Veste bună de la Finanţe: ce se întâmplă cu impozitul pe venit
  Camera Deputaţilor a decis ce pensii nu se vor impozita
  Impozitul pentru luxul bogaților ar putea fi achitat de cei săraci
  Tagurile:
  Bloc, neîngrijit, impozit, Ionel Ciunt, Zalău
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei