15:00 20 Ianuarie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  Furtună

  Furtuni, ploi și chiar tornade - schimbare radicală a vremii

  © Sputnik/ Michael Mordasov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1226 0 0

  Meteorologii Accuweather au emis o informare de fenomene periculoase ale vremii pentru România, peninsula Balcanică și estul Europei - vezi harta

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. O schimbare radicală și neașteptată a vremii este anunțată de cunoscutul site-ul meteo american Accuweather lansează o avertizare de furtuni puternice în zona Balcanilor și a Europei de est pentru sfârșitul acestei săptămâni. Un sistem atmosferic cu deplasare lentă va produce averse și furtuni în din nordul Greciei până în Polonia, Belarus și vestul Ucrainei.

  Cele mai puternice fenomene meteo sunt așteptate joi și vineri în zona Serbiei, a vestului României, a estului Ungariei și Slovaciei, dar și a sud-vestului Ucrainei.

  Prognoză stabilită de meteorologii de la Accuweather
  © Photo: Captură ecran
  Prognoză stabilită de meteorologii de la Accuweather

  În fiecare zi, avertizează Accuweather, este posibil să apară furtuni puternice cu căderi masive de precipitații și vânt foarte puternic.

  Ploile ar putea provoca inundații, iar viteza vântului la rafală ar putea depăși 100 km/h. Furtunile puternice ar putea produce și efectul de tornadă, precizează site-ul meteo.

  Zonele Belgrad, Timișoara și Budapesta sunt cele mai amenințate de aceste manifestări meteo-hidrologice, precizează meteorologii Accuweather. Aceste fenomene vor scădea în intensitate ulterior, dar se vor răspândi ca teritoriu, Vremea se va menține instabilă și săptămâna viitoare, cu averse de ploaie și chiar cu furtuni.

  Tematic

  Războiul meteorologic purtat în România
  Anunț meteo teribil: secetă!
  METEO: Atenție! Cod galben de înghețuri
  Atenționări Meteo - avertizări de nowcasting în următoarele ore
  Meteo: cod galben şi informare de ploi, ninsori şi vânt. Cum va fi în weekend
  Meteo - atenție la capriciile vremii de Sărbători
  Meteo: cum va fi vremea în următoarele trei luni. În ce lună va ploua mai mult
  Tagurile:
  Furtună
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei