11:26 20 Ianuarie 2018
În direct
  Coalitia pentru familie

  Coaliția pentru Familie: PSD, PNL și ALDE ne-au mințit

  © Facebook / Coaliția pentru Familie
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru modificarea Constituției (4)
  26540

  Alianța organizațiilor neguvernamentale care luptă pentru valorile familiei și drepturile copiilor se arată dezamăgită de partidele parlamentare care au promis susținerea inițiativei de organizare a referendumului pentru revizuirea Constituției

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Coaliția pentru Familie se arată dezamăgită de partidele politice parlamentare cu care a semnat protocoale de colaborare, care presupune organizarea referendumului de revizuire a articolului 48 (1) al Constituției, în care este definită instituția căsătoriei.

  "Astăzi este data de 3 mai. Constatăm că înțelegerea pe care am făcut-o cu partidele (PSD, PNL, ALDE) în campania electorală („organizarea referendumului în luna aprilie 2017") nu a fost respectată", se spune într-o postare publicată pe pagina oficială a Coaliției pentru Familie.

  Coaliția pentru Familie subliniază că "fără acordul partidelor parlamentare și fără voință politică nu se poate ajunge la referendum".

  Pe 22 martie, Coaliția a făcut publice protocoalele de colaborare cu PSD, PNL și ALDE, prin care formațiunile politice se obligau să respecte voința celor trei milioane de români care au semnat în favoarea organizării unui referendum pentru revizuirea Constituției. Modificării ar urma să fie supus articolul 48 (1) în care se spune că familia "se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", ceea ce în opinia societății civile ar deschide calea pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

  În 2016, Coaliția a depus o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat și o femeie". Inițiativa a fost susținută prin semnături de peste 3 milioane de români.

  Coaliția pentru Familie este o alianță neformală și laică a 46 de organizațiilor care apără drepturile mamei, copiilor și valorile familiei.

  Тема:
  Referendumul pentru modificarea Constituției (4)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei