11:49 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Țigări

  Scumpirea țigărilor - de la 1 iunie - cu cât cresc prețurile

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  172420

  Un oficial al guvernului dă vestea proastă fumătorilor, directorul unei mari companii de țigarete o confirmă

  BUCUREȘTI, 8 mai — Sputnik. Acciza la tutun va crește cu 1% începând cu 1 iunie, iar programul negociat de Ministerul Finanțelor român cu industria tutunului implică o majorare a accizei cu 2% pe an, începând cu anul viitor și până în 2022.

  Într-o declarația pentru revista de business Capital, Ionuţ Mişa, secretar de stat din cadrul Minsterului de Finanţe, a precizat că "la alte produse din tutun precum ţigările încălzite tutun fin destinat rulării de ţigarete, alte tutunuri de fumat, acciza creşte cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmând ca majorarea să se menţină până în 2022 inclusiv".

  Oficialul menționează și că aceste negocieri se vor face prin modificarea OUG 3/2017, dar și că "modificările sunt cuprinse în Raportul de Convergenţă aprobat vineri de Guvern şi care va fi trimis Comisiei Europene".

  Jurnalista Gilda Lazăr, directorul de comunicare al JTI România, unul dintre cei importanți actanți ai pieței în domeniu, a declarat pentru Capital:

  "Era de aşteptat o creştere a accizei totale, dat find faptul că nu a fost inflaţie în 2016 şi că, de la 1 apirlie, a scăzut componenta specifică. După publicarea în Monitorul Oficial, fiecare producător îşi va anuţa noile preţuri, urmând procedura legală".

  Analiza Capital nu precizează care va fi scumpirea reală, la consumator, dar potrivit experienței de până acum, scumpirea va fi de circa 3%. Adică, un pachet de țigări din gama cuprinsă între 15 și 17 lei lei sa va scumpi cam cu 0.50 lei.

  Tematic

  Românii își cheltuie salariul pe mâncare și țigări
  Prețurile la țigări vor crește considerabil
  Polițiști moldoveni implicați în contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română
  Mii de pachete de țigări, depistate de un câine la frontiera moldo-română
  Tagurile:
  Scumpire, Țigări, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei