11:09 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Inundație

  Prăpăd în două judeţe din cauza viiturilor. Codul galben de inundaţii se menţine

  © AFP 2019 / Josh Edelson
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  34 0 0

  Zeci de familii au rămas izolate în două judeţe, după ce viiturile le-au lovit satele. Au fost desfăşurate operaţiuni de intervenţie pentru a salva oameni şi animale surprinşi de puhoaie.

  BUCUREŞTI, 10 mai — Sputnik. În comuna Milcoiu din judeţul Vâlcea, un sat întreg a fost afectat de viitura care a lovit localitatea, iar 28 de familii au rămas izolate, potrivit România TV.

  O comisie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la prefectură sunt la faţa locului pentru a inventaria pagubele.

  De asemenea, în localitatea Doftana din judeţul Prahova, mai mulţi oameni şi caii lor au fost surprinşi de puhoaie când încercau să traverseze un râu şi a fost nevoie de intervenţia rapidă a pompierilor.

  „Animalele au rămas surprinse la jumătatea apei. Am echipat un salvator în mod corespunzător, iar acesta a acţionat pentru evacuarea pe rând a celor două animale", a declarat un pompier.

  Pompierii au trebuit să intervină şi în Mehedinţi, după ce o clădire a luat foc, fiind lovită de fulger. Iar la munte, la altitudini mari, ninge.

  Avertizarea de cod galben emisă de hidrologi se menţine până astăzi la ora 16:00, fiind valabilă în 13 județe din sudul și centrul țării. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

  Pot fi afectate râurile din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului din judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj, Călmăţui, Vedea — bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş — bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov), Ialomiţa — bazin superior şi Prahova şi afluenţii săi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).

  Tematic

  Microbuz cu pasageri, luat de viitură în Tulcea
  Cod portocaliu în România: Lapoviță, ninsori, viscol și inundații
  Primele imagini de la inundațiile devastatoare din California, SUA
  AVERTIZARE METEO: inundații și grindină până joi la ora 18.00
  COD GALBEN şi PORTOCALIU de inundații până duminică seara
  Tagurile:
  județe, viitură, cod galben
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei