22:37 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  87213

  SRI ar fi semnat cu Facebook România un acord prin care "poate accesa informațiile personale din Facebook", adică ale utilizatorilor FB

  BUCUREȘTI, 13 mai — Sputnik. Președintele "Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției", cunoscutu preot Chris Terheș a difuzat, acum câteva minute, informație interesantă. Site-ul infopinia.ro titrează, sub semnătura lui Eugen Roman, "EXCLUSIV SRI poate accesa informațiile personale din Facebook".

  Autorul susține că s-ar fi semnat un acord între cele două entități care ar permite accesarea datelor și informațiilor utlizatorilor, originea acestei informații fiind "surse apropiate instituțiilor în cauză".

  "Între Serviciul Român de Informații și Facebook România s-a semnat un acord care permite SRI să acceseze datele și informațiile utilizatorilor de Facebook, spun surse apropiate instituțiilor în cauză", scrie autorul, care precizează că "acest acord face parte din măsurile de luptă împotriva terorismului, flagel care în ultima vreme a cunoscut o amploare deosebită".

  Cunoscutul preot româno-american Chris Terheș, cel care a distribuit articolul, prefațându-l cu un comentariu interesant, în care promite implicarea "Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției", asociație pe care Terheș o conduce.

  "Erdogan și Putin de România, folosindu-se de KGB-ul românesc, vrea să controleze și Facebook-ul. Jos tirania Noii Securități! Luni vom solicita clarificări de la Facebook cu privire la această știre", scrie Terheș în postare.

  Precizăm că asemenea metode sunt folosite în alte state în condiții speciale, cum ar fi amenințările teroriste. În SUA, este folosită formula "Patriot act", în baza căreia drepturile omului, printre care cel la secretul vieții private și al corespondenței, sunt suspendate pentru perosane, grupuri sau chiar la nivel regional sau național. Teoretic, pentru așa ceva, sunt necesare însă acte juridice sau hotărâri la nivel înalt.

  Deocamdată, până la precizări din parte FB și/sau a SRI, să punem această informație sub semnul "posibilității".

  Tematic

  (VIDEO) Facebook anunţă noua tehnologie: scrierea cu gândul şi auzul prin piele
  Comisia Europeană îndeamnă Facebook să lupte cu dezinformarea
  Inteligenţa Artificială este rasistă. Facebook îngrijorează savanții
  Tagurile:
  Utilizatori, Acces, Facebook, SRI, Romania


  Știrile Zilei