22:44 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Autostradă

  O autostradă va fi gata - ferm, cu dată precisă

  CC BY-SA 3.0 / Premia / A4 Zalas 04
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  84930

  Ministrul Transporturilor și-a luat angajamentul și a precizat termenele de execuție ale unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. În primele patru luni ale acestui an am realizat cu 80% mai mult decât anul trecut, a declarat ministrul transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc într-o emisiune a Antenei 3.

  Ministrul a mai precizat că în tot anul trecut s-au făcut licitații pentru investiții în valoare de 800 de milioane, în timp ce noul guvern a lansat, prin Ministerul Transporturilor, proiecte de 3,6 miliarde de lei.

  Referindu-se la situația de anul trecut, Cuc a declarat că nu a fost vorba de sabotaj, ci despre o "proastă organizare și coordonare".

  "Am găsit proiecte mature în dulapurile de la minister pe care le vom scoate și le vom lansa în perioada următoare", a declarat ministrul Alexandru-Răzvan Cuc.

  Întrebat concret de realizatorul Răzvan Dumitrescu asupra problemei autostrăzilor, "câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați în acest an", Cuc a declarat că vor fi 90 de kilometri, dintre care 15 au fost inaugurați în luna martie, pe autostrada Lugoj-Deva, lotul 2.

  Dar foarte important, ministrul Transporturilor și-a luat angajamentul că, până la finalul mandatului, adică 2020, se va putea circula pe autostradă de la București la Sibiu, deci se va finaliza autostrada Pitești — Sibiu.

  Tematic

  Motive de revoltă pentru şoferi. O sumă exorbitantă pentru 3 cm de autostradă
  Autostradă suspendată peste un sat, în România
  Autostradă sau drum expres spre Moldova: când va fi gata
  Tagurile:
  autostradă, România


  Știrile Zilei