05:57 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Marșul Fără Frică 2016

  Mitropolia anunță „săptămâna familiei”, iar gay-i – „săptămâna egalității”

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  25121

  Mitropolia Moldovei anunță o săptămână dedicată valorilor familiei, în timp ce comunitatea LGBT organizează o săptămână a “egalității și diversității”

  CHIȘINĂU, 15 mai — Sputnik. Mitropolia Moldovei anunță că va organiza mai multe evenimente dedicate valorilor familiei în perioada 15 —21 mai.

  Într-o circulară trimisă preoților din întreaga țară, slujitorii bisericii sunt îndemnați să organizeze activități pastoral-misionare tematice cu privire la rolul familiei în sociate.

  "Astfel, recomandăm dialogul activ al slujitorilor cu enoriaşii, pedagogii şi psihologii din cadrul instituţiilor preuniversitare de învăţământ, reprezentanţii administraţiei publice locale, medicii de familie, asistenţii sociali şi poliţiştii de sector, pentru identificarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă familia contemporană şi soluţionarea acestora prin colaborare comună", se spune în circulara ÎPS Vladimir.

  Prin organizarea acestui şir de evenimente, se spune în document, se doreşte păstrarea şi promovarea rolului consolidant al familiei, văzut prin prisma învăţăturii Ortodoxe.

  În același timp, comunitatea gay-lor și lesbienelor anunță organizarea unei noi ediții a festivalului "Moldova Pride", care se va desfășura în perioada 16-21 mai și își propune „să sărbătorească egalitatea și diversitatea".

  Punctul culminant al festivalului LGBT va fi marșul "Fără frică 2017", care se propune a fi "un manifest în susținerea diversității". Potrivit site-ului Primăriei municipiului Chișinău, marșul va începe de pe strada Ismail și se va îndrepta pe strada București, spre Palatul Republicii.

  Anul trecut, pe 22 mai, organizația care promovează interesele minorităților sexuale, GenderDoc-M, a organizat un marș cu genericul "Fără Frică", care a provocat revolta cetățenilor care susțin valorile tradiționale ale familiei.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  Tagurile:
  Marșul Fără Frică, Biserica Ortodoxă din Moldova, Homosexuali, Gay, Familia, Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, Mitropolitul Vladimir, republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei