13:47 25 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Punct de trecere a frontierei, România

  Câţi români sunt totuşi în afara ţării

  © Facebook / Poliția de Frontieră Română
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  236 0 0

  Din 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, valuri de români şi-au părăsit ţara în căutarea unui trai mai bun. Deşi ONU a anunţat numărul total al românilor plecaţi la muncă în străinătate, Institutul Naţional de Statistică din România vine cu o altă estimare.

  BUCUREŞTI, 19 mai — Sputnik. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), 3,4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate sau sunt stabiliţi definitiv cu tot cu familii, România plasându-se pe locul patru în Europa în ceea ce priveşte numărul de cetăţeni care trăiesc în afara ţării.

  Totuşi, Institutul Naţional de Statistică din România (INS) vine cu o estimare diferită, precizând că, în urma emigraţiei, România a rămas fără două milioane de cetăţeni.

  „Populaţia României o măsurăm prin doi indicatori, şi anume: populaţia rezidentă pentru comparaţiile internaţionale şi populaţia după domiciliu sau după domiciliu permanent, ceea ce înseamnă populaţia in extenso. Noi credem că este un ecart de circa două milioane în prezent. Prin urmare 22 de milioane după domicilul permanent, faţă de 20 de milioane populaţia rezidentă", a declarat Ilie Dumitrescu, directorul cabinetului preşedintelui INS, potrivit ziarulromanesc.net.

  Ilie Dumitrescu a adăugat că românii au emigrat pentru muncă, însă INS nu are date cu privire la statutul celor plecaţi, deşi are în vedere soluţii pentru cunoaşterea statutului acestora.

  Tematic

  Peste 23 de ani Moldova va rămâne fără populație
  Depopularea României: localitățile cu cea mai mare scădere a populației
  ONU avertizează: populația României se va reduce cu peste 14% până în 2050
  Tagurile:
  Muncitori români, Populația, străinătate, Diaspora, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei