23:21 19 Noiembrie 2017
Chişinău+ 5°C
În direct
    Cătălin Scărlătescu

    "Chef" Scărlătescu, acuzat că a cerut o taxă imensă de participare

    © Facebook / Georgeta Pistol
    Societate
    Sa primesc un link scurt
    53431

    "Am cerut atâţia bani ca să fiu lăsat în pace!", a spus chef Scărlătescu cu referire la taxa cerută restaurantelor, pentru a participa la un festival culinar.

    BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Publicația înființată de Mitică Dragomir în 1999, "Atac de Constanța", preluată între timp de alți investitori, scrie că mai multe restaurante de renume din Constanţa au acuzat organizatorii Festivalului Scoicilor, manifestare care se desfăşoară în această perioadă (18-21 mai) în Piaţa Ovidiu din capitala Litoralului, că "pretind o taxă de participare aberantă, sumele cerute variind între 12.000 şi 17.000 de euro pentru un spaţiu de 6 mp".

    Cătălin Scărlătescu, Primăria Constanţa şi Claboo Media sunt organizatorii evenimentului. Anul trecut taxa a fost de doar 350 de euro, așa că redactorii "Atac de Constanța" l-au contactat pe celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu, "organizatorul principal al festivalului". Iată ce a răspuns cunoscuta vedetă culinară a Antenei 1, care a replicat tăios chiar de la început "Ca să mă fac înţeles de la început, precizez că Festivalul Scoicilor nu este festivalul restaurantelor din Constanţa ci este o colaborare dintre mine şi primărie."

    "Scopul pentru care am cerut atâţia bani a fost acela de a fi lăsat în pace", a declarat Scărlătescu. "Nu ştiu de ce atâta supărare. (…) Anul acesta voi face scoici iar toate reţetele vor fi reţetele lui Cătălin Scărlătescu. Vom veni cu cei de la Chefi la Cuţite, cu vedete de televiziune, vom avea o abordare complet diferită. Am regândit evenimentul pentru că nu mai vrem să păţim ca anul trecut".

    Anul trecut, spune Scărlătescu, nu s-ar fi respectat regulile organizatorilor. "S-a vândut fără bonuri fiscale, scoicile erau luate de pe stabilopozi de la scafandrii de ocazie şi nu de la persoane autorizate, cu certificate de analiză şi acte în regulă. Scoicile se curăţau în condiţii de nedescris, s-a vândut la preţuri mult mai mari decât discutasem iniţial şi când, pur şi simplu nu puteam să mai gestionez situaţia", spune acum Scărlătescu.

    "Pe mine m-a tras ANAF-ul de urechi, nu pe ei. Anul acesta va fi o singură casă de marcat, scoicile vor fi cumpărate cu toate certificatele de calitate la zi, pentru că nu vreau să îmi asociez numele cu vreo nenorocire. Anul trecut am venit, m-am rugat de ei să facem ceva frumos şi au avut impresia că e festivalul lor. Anul acesta voi face eu. Este "Festivalul Scoicilor by Cătătlin Scărlătescu".

    "Atac de Constanța" precizează că pentru închirierea Pieţei Ovidiu s-a plătit aproximativ 10.000 de lei, adică 5 lei/mp. Față de ceea ce a dezvăluit acum Scărlătescu despre felul în care s-a procedat la ediția de anul trecut, ziarul scrie că restaurantele constănţene care au participat anul trecut la festival, șase la număr ar plecat fi realizat, în cele câteva zile, "profituri de peste 60.000 lei".

    Tagurile:
    Participare, restaurant, Chef, Cătălin Scărlătescu
    Reguli de utilizareCOMENTARII



    Știrile Zilei