16:13 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3507 0 0

  Începând de astăzi, 22 mai, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) din România a introdus o nouă măsură pentru moldovenii care vor să redobândească cetăţenia română.

  BUCUREŞTI, 22 mai — Sputnik. Noua măsură introdusă de Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) are în vedere gestionarea mai bună a activității de primire și înregistrare a cererilor de obţinere a cetăţeniei.

  Astfel, începând cu data de 22.05.2017, moldovenii care vor să redobândească cetăţenia română vor putea înregistra cererile exclusiv în baza programării prealabile online pe site-ul instituţiei. Pentru depunerea cererilor, trebuie să acceseze acest link

  Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

  Autoritatea Națională pentru Cetățenie mai informează că, începând cu data de 24.05.2017, numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online / zi de lucru cu publicul.

  Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC, începând de astăzi, pentru depunerea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea pentru obţinerea cetățeniei române.

  Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC. Lista persoanelor programate online poate fi consultată aici

  ANC mai precizează că obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

  Tematic

  Decizie: Moldovenii fără cetățenie română pot fi rezidenți ai UE. Condiția...
  Parlamentarii britanici vor să o lipsească pe Asma Assad de cetățenie
  Solicitanții cetățeniei române ar putea să depună jurământul și la Ungheni
  Copiii moldoveni cu cetățenie română vor primi câte 500 de euro
  Curtea Constituțională se spală pe mâini în cazul cetățeniei lui Băsescu
  A fost semnat decretul privind retragerea cetățeniei Moldovei pentru Băsescu
  Tagurile:
  redobândire, cetățenie, Cetățenie română

  Știrile Zilei