22:03 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  26801

  Un ofiţer antitero de la Serviciul Român de Informaţii dezvăluie că în România au fost dejucate mai multe atentate teroriste. Acesta explică dacă este cazul să ne îngrijorăm şi oferă câteva recomandări pentru români.

  BUCUREŞTI, 24 mai — Sputnik. Răzvan Avramescu, ofiţer antitero la SRI, spune că în România au fost dejucate mai multe atentate teroriste, iar acest lucru a fost posibil şi pentru că persoane care se aflau „în diverse stadii de radicalizare" şi erau considerate indezirabile au fost expulzate din ţară şi nu li s-a mai permis întoarcerea în România.

  Ofiţerul antitero a mai precizat că, în România, nivelul de alertă teroristă este la albastru-moderat, al doilea pe o scală de 5 nivele.

  El a adăugat că nu este cazul să ne îngrijorăm, dar că trebuie să fim precauţi.

  „Nu cred este cazul să ne îngrijorăm mai mult decât suntem acum. Este bine să fim preocupaţi. Să urmăriţi ceea ce se transmite la ştiri, să urmăriţi comunicatele de presă ale instituţiilor, să sesizaţi anumite chestiuni pe care le puteţi observa în mediul înconjurător şi să le puteţi semnala ulterior autorităţilor naţionale", recomandă Răzvan Avramescu, potrivit RomâniaTV

  De asemenea, potrivit ofiţerului antitero, România a devenit „exportatoare de securitate în NATO şi UE" prin evaluările pe care le trimite, evaluări realizate în urma analizelor şi informaţiilor obţinute.

  Tematic

  Situația din Manchester după atentatul terorist
  Scandal: ofițeri germani cu viziuni naziste pregăteau atentate teroriste
  Alertă la Londra: bărbat suspectat de pregătirea unui atac terorist, arestat
  Avertismentul SUA: Se pregătesc noi atacuri teroriste în Europa. Iată în ce țări
  Tagurile:
  Dejucate, Acte teroriste, SRI, România


  Știrile Zilei