10:24 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Dan Puric

  „Sacrificiul impune respect". Mesajul lui Dan Puric de Ziua Eroilor

  © Facebook / Dan Puric
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20920

  Astăzi, de Înălţarea Domnului, în care se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor, au fost organizate ceremonii comemorative dedicate eroilor căzuţi în luptă, iar în Biserici au avut loc slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc. Mesajul îndrăgitului actor şi mărturisitor creştin Dan Puric.

  BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik. În ziua în care se prăznuieşte Înălţarea Domnului s-a hotărât să fie pomeniţi şi eroii neamului românesc, hotărâre luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920.

  Hotărârea a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale în anii 1999 şi 2001, această zi fiind atunci proclamată ca sărbătoare națională bisericească, potrivit patriarhia.ro.

  Astăzi au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor români în toate bisericile şi mănăstirile şi au fost organizate actiuni comemorative în cimitire, la troiţe şi monumente închinate eroilor căzuţi în luptă.

  La ora 12.00, în toată ţara au fost trase clopotele bisericilor ortodoxe în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

  Sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român, prin Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război. De asemenea, manifestările sunt ocazionate şi de Centenarul Primului Război Mondial şi în contextul declarării anului 2017 ca „Anul Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz — 100".

  Cu ocazia cinstirii memoriei eroilor noştri, găsim potrivit să publicăm un fragment dintr-o conferinţă susţinută de maestrul Dan Puric, în care actorul face o demonstrație de patriotism şi românism, prezentându-ne adevărate lecții din istoria zbuciumată a poporului român, lecţii de demnitate, care ne fac să preţuim şi mai mult jertfa eroilor Armatei Române.

  Veşnica lor pomenire!

  Tematic

  Dan Puric: "O politică perversă de înstrăinare"
  Dan Puric: Igiena sufletească a unui popor e să-și apere identitatea (VIDEO)
  Tagurile:
  sacrificiu, respect, Ziua Eroilor, Dan Puric
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei