15:14 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19311

  Cardiologii americani avertizează persoanele care obișnuiesc să dedice puține ore pentru somn că ar putea să sfârșească tragic

  BUCUREȘTI, 26 mai — Sputnik. Medicii americani au constatat că persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu sistemul cardiovascular au un risc mai mare să sufere un atac vascular cerebral din cauza perioade scurte pe care o dedică somnului. Această descoperire este anunțată pe pagina de internet a unei organizației americane din domeniul cardiologiei.

  Savanții le recomandă persoanelor vizate să doarmă nu mai puțin de șase ore pe zi. În caz contrar, după cum arată investigațiile efectuate, probabilitatea unui deces din cauza unui atac cerebral este de două ori mai mare la aceste persoane decât la cele care dorm mai mult de șase ore.

  Medicii au ajuns la aceste concluzii după investigații pe un eșantion aleatoriu, în număr de 1344 de bărbați și femei, dintre care au fost ales grupul de risc. În acest grup de risc persoanele au fost incluse după următoarele criterii: greutatea corporală, gradul de colesterol și tensiunea arterială în organism. Investigația a durat 16 ani.

  Tematic

  Sfaturi pentru un somn sănătos: cum luptăm cu insomnia
  Tagurile:
  ore, somn

  Știrile Zilei