08:50 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Mare, plajă, litoral

  Vremea în următoarele zile. Cum va fi în minivacanţa de Rusalii

  © Sputnik / Александр Ковалев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  81 0 0

  Românii aşteaptă cu nerăbdare minivacanţa care urmează. În următoarele zile, se va semnala o schimbare în bine a vremii faţă de situaţia din perioada precedentă. Totuşi vom avea parte şi de vreme instabilă. Cum va fi în toată ţara, unde şi când va mai ploua.

  BUCUREŞTI, 29 mai — Sputnik. Luni, vremea va fi predominant frumoasă și va continua să se încălzească, iar cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și noaptea, potrivit RomâniaTV.

  Unele înnorări, dar numai izolat averse și descărcări electrice vor fi posibile, după-amiază, în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 grade în estul Transilvaniei şi 28 grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea.

  Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și în prima parte a nopții, când local în zona de munte și izolat în restul teritoriului, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 grade în nordul litoralului și 30 de grade în sudul Moldovei, poate şi în Câmpia de Vest, iar cele minime între 7 și 17 grade.

  Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, dar va deveni în general instabilă. Din orele amiezii, în regiunile nordice, centrale, estice și la munte vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină.

  Temperaturile maxime vor avea valori de la 23…24 de grade pe litoral, până în jur de 32 de grade în vestul și sud-vestul țării, iar cele minime se vor încadra între 10 și 20 de grade.

  Joi, vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, mai ales după-amiaza și seara, în zonele montane, precum și în regiunile sud-vestice, centrale și de răsărit și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Local, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura aerului, în vestul, centrul și nordul țării, va avea valori maxime de la 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 32 de grade în Lunca Dunării și minime între 8 și 18 grade.

  De vineri până duminică, temperatura aerului va scădea în toată țara, până la valori apropiate de cele normale în această perioadă. Îndeosebi pe parcursul după-amiezelor, se vor semnala averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele montane și în regiunile sudice.

  Tematic

  Avertizare meteo de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină
  Avertizare meteo de cod galben de grindină şi descărcări electrice
  Avertizare meteo pentru azi și mâine - Actualizare
  Prognoză meteo îngrijorătoare pentru această vară. Iată ce ne pregătește natura
  Avertizare meteo: răcire accentuată a vremii, furtuni şi lapoviţă
  Informare meteo: schimbare radicală a vremii - vijelii și grindină
  Avertizare meteo: vijelii, grindină şi descărcări electrice
  Revine frigul. Prognoza meteo până pe 9 mai
  Tagurile:
  zile, vremea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei