19:42 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  100 0 0

  În dosarul celui mai tare furt din Iaşi din ultimii ani hoţii care au furat electronice de peste 600.000 de lei de la Altex vor plăti prejudiciul în rate ce vor dura până la 10 ani.

  BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. Dan Trăistiuţă, Marius Măcăşoi, Valentin Panait şi Daniel Florin Stăiculescu sunt autorii jafului de la Altex, dosar care a fost finalizat de judecătorii ieşeni, scrie Ziarul de Iași.

  Magistraţii ieşeni i-au condamnat pe aceştia la pedepse aparent mici, cuprinse între 3 ani şi 8 luni şi 4 ani de închisoare. Trăistiuţă, Măc㬺oi şi Stăiculescu au fost şi eliberaţi din arest preventiv, fiind în prezent în arest la domiciliu, urmând ca perioada de „detenţie" de acasă să fie scăzută atunci când pedeapsa va rămâne definitivă.

  „Subsemnatul Măcăşoi Cristian Marius în calitate de inculpat îmi iau angajamentul de a plăti suma de 111.594,50 lei Societăţii Generali România", se arată în angajamentul semnat de hoţ.

  Acesta a plătit deja 10.000 de euro şi va plăti restul în rate de câte 150 de euro pe lună, începând cu luna ianuarie. În cazul lui Trăistiuţă, ju¬decătorii au dispus punerea sub sechestru a unei maşini Voskwagen Touareg şi a unei alte mașini Voskwagen Golf. Cel de-al patrulea hoţ nu a fost încă prins.

  Cei patru hoți au o relaţie de prietenie de aproximativ doi ani, ei stabilind să spargă un magazin din Iaşi în luna noiembrie 2015.

  Poliţiştii au cerut reprezentanţilor magazinului să le pună la dispoziţie facturile aferente bunurilor furate, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere.

  În total, cei 4 au sustras 87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

  Tematic

  Jaful secolului. A fost furată medalia de 100 kg aur pur
  Tânăr român împușcat mortal în Londra, în timpul unui presupus jaf
  Tagurile:
  judecător, dosar


  Știrile Zilei