10:39 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  34 0 0

  Şoferii care pornesc la drum şi vor să aibă parte de o minivacanţă lipsită de neplăceri trebuie să fie atenţi, fiindcă Poliţia rutieră i-ar putea lăsa fără banii de vacanţă.

  BUCUREŞTI, 2 iun — Sputnik. Punctul-amendă reprezintă 10% din salariul minim pe economie, care s-a majorat, de la 1 februarie, la 1450 de lei, iar dacă sunt depistaţi cu viteză excesivă, şoferii pot rămâne şi fără banii de vacanţă şi fără carnet pentru 90 de zile.

  Două puncte-amendă înseamnă 290 de lei, pe care şoferul îi va plăti pentru depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, potrivit RomâniaTV.

  Şoferii vor fi amendaţi cu trei puncte-amendă, respectiv cu 435 de lei, pentru depăşirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

  Patru puncte de penalizare, respectiv 580 de lei, vor fi aplicate pentru depăşirea cu 31 —40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

  Amenda de 870 de lei reprezintă penalizarea cu şase puncte-amendă pentru depăşirea cu 41 —50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

  Dacă şoferul depăşeşte 50 de km/h viteza legală, va fi sancţionat cu 9-20 de puncte-amendă şi cu suspendare permisului pentru 90 de zile.

  Pe de altă parte, conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel putin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se sancţionează cu două sau trei puncte-amendă, respectiv 290-435 de lei.

  Tematic

  Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
  Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
  Șoferii s-au grăbit să schimbe cauciucurile. Vezi ce vreme ne așteaptă
  Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea
  Pentru șoferi urmează verificări amănunțite la frontiera Schengen. Detalii
  Șoferi, nu vă grăbiți să faceți plinul. Mâine vă așteaptă o surpriză
  ANRE le face un cadou șoferilor în ziua de 8 martie
  Tagurile:
  vacanță, bani, șoferi


  Știrile Zilei