21:58 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  Autocamioane

  Şoferii români declară război Europei. Care este motivul

  © REUTERS / Stoyan Nenov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11500102

  Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) reacţionează după ce sute de șoferi români au fost amendați în Belgia. Şoferii sunt nemulţumiţi de interdicţiile care li se impun în Belgia, Germania şi Franţa, acuzând aceste ţări de faptul că au introdus o măsură discriminatorie faţă de şoferii ţărilor din estul Europei.

  BUCUREŞTI, 7 iun — Sputnik. În Belgia, Germania sau Franţa, a fost introdusă recent o lege care interzice șoferilor să doarmă în cabina camionului în timpul perioadei săptămânale de odihnă, potrivit ziarulromanesc.de.

  Astfel, sute de șoferi români au fost amendați în Belgia, unii fiind reținuți de poliție, pentru că se odihneau în cabină, şi li s-au sechestrat camioanele până la plata amenzilor uriașe.

  UNTRR consideră această măsură discriminatorie faţă de şoferii din ţările din estul Europei. Ei cer autorităţilor române să blocheze camioanele din cele trei ţări pe teritoriul României.

  Președintelui și Guvernului României li se cere „să reprezinte activ interesele și drepturile operatorilor de transport rutier români astfel încât aceștia sa nu fie sancționați în mod abuziv, bazat pe legislații naționale ale unor State Membre contrare actualei legislații europene, care prevăd amenzi extrem de mari, disproporționate și nejustificate".

  De asemenea, transportatorii cer autorităților române — Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Poliției Rutiere — intensificarea controalelor transportatorilor străini și, în cazul unor amenzi, blocarea camioanelor străine în parcare până la plata amenzilor.

  Tematic

  Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
  Noi amenzi șoferilor. Despre ce este vorba
  Atenție șoferi! Guvernul a dat ”undă verde”: puteți circula cu 110 km pe oră
  Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
  Șoferii s-au grăbit să schimbe cauciucurile. Vezi ce vreme ne așteaptă
  Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea
  Pentru șoferi urmează verificări amănunțite la frontiera Schengen. Detalii
  Tagurile:
  șoferi, Europa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei