03:28 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  27201

  Şoferii riscă amenzi mari dacă ocupă fără drept un loc de parcare public legal atribuit, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

  BUCUREŞTI, 8 iun — Sputnik. Amenda pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit va fi cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrie capital.ro.

  Proiectul completează Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, vizând prevederile referitoare la parcajele publice.

  În prezent, dispoziţiile legale aplicabile pentru sancţionarea faptelor care constituie contravenţii sunt cele prevăzute la art. 21 lit a-d din anexa 3 a Strategiei de parcare, potrivit expunerii de motive semnate de consilierii generali ALDE. În aceste cazuri, amenzile sunt de 1.500 — 2.500 de lei, fiind sancţionate: blocarea accesului în parcaj; efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului; amplasarea de dispozitive de menţinere liberă a locurilor de parcare; amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti.

  În raportul de specialitate se arată că în prezent s-au înmulţit cazurile în care locurile publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, cei în drept fiind împiedicaţi deseori să le folosească.

  Tematic

  În atenția șoferilor. Autostrada ar putea fi închisă în plin sezon estival
  Atenție șoferi! Guvernul a dat ”undă verde”: puteți circula cu 110 km pe oră
  Noi amenzi șoferilor. Despre ce este vorba
  Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
  Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
  Tagurile:
  șoferi


  Știrile Zilei