07:29 22 August 2018
În direct
 • EUR19.30
 • USD16.75
 • RUB0.25
 • RON4.16
 • UAH0.60
  Tren rapid

  Trenurile Soarelui au început să circule. Cât costă biletele

  © AP Photo / Alexander F. Yuan
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  110 0 0

  Din 9 iunie au intrat în curculaţie Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Călători, prin care se asigură legături din toată ţara către staţiunile de pe litoralul românesc.

  BUCUREŞTI, 9 iun — Sputnik. Trenurile suplimentare incluse în programul estival vor fi introduse treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/ Mangalia și retur, potrivit RomâniaTV.

  Preţul pentru o călătorie București-Constanța, fără reduceri, este 59,6 lei la tren InterRegio. Pentru un bilet dus-întors este o reducere de 10%, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. Pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport.

  Mai mult, în cazul ofertei Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

  Drumul de la București la Constanța cu trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare, durează aproximativ două ore.

  Zilnic vor pleca 20 de trenuri din București spre Constanța, 11 cu destinația Mangalia și cu opriri în toate stațiunile de la Malul Mării.

  Intră în circulaţie şi Trenurile Tineretului (Sibiu — Pitești/ București Nord/ Mangalia și retur) ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Râmnicu Vâlcea la 21:05, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 02:55, iar sosirea în Constanța la 06:05. În Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru întoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanța, la 23:15 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:13, în Râmnicu Vâlcea la 04:48 și în Sibiu la 07:20.

  Pentru a face legătura şi cu Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord — Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

  Tematic

  Tragedie: un microbuz cu copii s-a ciocnit cu un tren marfar. Există morți
  (VIDEO) Imagini magnifice: trenul cu aburi care te transportă înapoi în timp
  (VIDEO) Microbuz cu șapte pasageri moldoveni, lovit de tren în România
  CFR Călători: Aproape o sută de trenuri au fost anulate
  ATENŢIE unde călătoriţi: trenurile şi cursele aeriene anulate. Vezi lista
  Tagurile:
  bilete, Tren
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei