02:00 27 Aprilie 2018
Chişinău+ 19°C
În direct
  O angajată a serviciului vamal ucrainean verifică pașapoartele concetățenilor săi la trecerea frontierei

  Ucraiunenii se îndreaptă masiv spre România?

  © Sputnik / Стрингер
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  42625

  După ce președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a anunțat solemn începutul regimului fără vize cu Uniunea Europeană, un număr mare de cetățeni ai Ucrainei ar putea să pornească spre Europa occidentală, iar o bună parte dintre acești emigranți vor trece prin România

  BUCUREȘTI, 11 iun — Sputnik. Unii membri ai Uniunii Europene deja au exprimat temeri legate de un flux masiv de imigranți de muncă din Ucraina.

  La ora actuală cei mai mulți ucraineni lucrează în Polonia, însă după anularea regimului de vize aceștia ar putea să se îndrepte spre alte țări.

  Presa occidentală menționează că anul trecut circa 1,3 milioane de ucraineni au obținut dreptul de ședere temporară și de angajare în câmpul muncii în Polonia. Mai mult de 100 de mii de cetățeni ucraineni au obținut dreptul de ședere și de angajare în câmpul muncii pe termen lung. Din 2013 acești indicatori au crescut de șase ori.

  Pentru a beneficia de regimul de călătorii fără vize, cetățenii Ucrainei au nevoie de pașaport biometric. Totodată, la frontieră, angajații serviciilor vamale ale țărilor UE ar putea să le solicite și alte documente, inclusiv date privind scopul călătoriei.

  Tematic

  Liber la intrare în UE: PE a votat regimul liberalizat de vize pentru Ucraina
  Tagurile:
  Câmpul muncii, Angajare, Imigranți, Frontieră, Pașaport, Regim fara vize, Ucraineni, Europa, Polonia, România, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei