18:26 23 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Poliția Română

  Avertizare pentru şoferi: vor fi înregistraţi şi filmaţi

  © Photo: cars.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  30610

  Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat un proiect-pilot pentru şoferii care sunt opriţi în trafic. Poliţiştii spun că prin această iniţiativa i-ar putea intimida pe şoferii indisciplinaţi.

  BUCUREŞTI, 13 iun — Sputnik. În următoarele două luni, şoferii opriţi în trafic vor fi înregistraţi audio şi video de poliţişti, iniţiativa aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române.

  Poliţiştii spun că probele ar putea fi folosite în instanţă, în plus, şoferii indisciplinaţi ar putea fi intimidaţi de camera pe care o va purta agentul rutier.

  „Va aduc la cunoştinţă că această convorbire este înregistrată atât audio cât şi video. Actele maşinii, vă rog", sunt cuvintele pe care şoferii le-ar putea auzi de la poliţistul care îi va opri în trafic.

  „Ştiţi cum e, martorul vrea sau nu vrea, nu-l poţi obliga, pe când camera ne ajută foarte mult. Vă pot spune că, de exemplu, neportul centurii duce la un comportament agresiv al şoferului. În momentul când ai observat, dai drumul la camera, îl avertizezi că este întregistrat de când l-ai orprit", a declarat agentul şef Barbu Gheorghe, de la Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, potrivit ştirileprotv.ro.

  Proiectul-pilot se încheie în toamna, când oficialii vor decide dacă vor fi dotaţi cu camere toţi agenţii de la Brigada Rutieră şi ordine publică. Deocamdată, camere vor ajunge la 32 de poliţişti din toată ţara.

  Tematic

  ATENȚIE, ȘOFERI! S-au introdus noi amenzi
  În atenția șoferilor. Autostrada ar putea fi închisă în plin sezon estival
  Atenție șoferi! Guvernul a dat ”undă verde”: puteți circula cu 110 km pe oră
  Noi amenzi șoferilor. Despre ce este vorba
  Șoferi beți la volan, obligați să muncească la o morgă - detalii șocante
  Peste o mie de șoferi au rămas pietoni de sărbători
  Tagurile:
  șoferi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei