21:56 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Bancomate

  S-a întors roata istoriei: Hoții români i-au invadat pe mongoli

  © Sputnik / Максим Блинов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  24820

  Autoritățile din Mongolia sunt îngrijorate de creșterea numărului de escroci români, care operează în această țară

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Escrocii și hoții români au invadat Mongolia, țară pe care o folosesc pentru tot felul de furturi. Autoritățile din Mongolia sunt alarmate de cazurile de fraude bancare și escrocherii prin intermediul bancomatelor, săvârșite de unii români aflați în această țară, transmite portalul asiarussia.ru.

  Bancomat
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Potrivit portalului, poliția mongolă l-a reținut recent pe românul L.A., în vârstă de 35 de ani, care se ocupa cu fapte de escrocherie în domeniul creditării. Acesta a sosit în capitala Mongoliei, Ulan-Bator, pe 28 mai, iar în perioada 29 mai-8 iunie a înregistrat credite false și a realizat mai multe tranzacții prin intermediul bancomatelor. În cele din urmă, acesta a fost reținut de colaboratorii direcției pentru combaterea crimelor economice ale poliției mongole.

  Anterior, în luna martie, a fost arestat un alt cetățean român, Mihail Florin, în vârstă de 34 de ani, care a comis ilegalități similare. Acesta a utilizat o bază de date a unor site-uri web, ce conțineau informații personale ale unor cetățeni britanici, pe care le-a utilizat pentru perfectarea unor carduri de credit, utilizate pentru diverse tranzacții prin intermediul bancomatelor.

  Potrivit sursei citate, escrocii care operează conform acestor scheme, publică periodic anunțuri pe portalurile locale sau expediază spam-uri pe e-mail sau la telefoanele mobile și le propun localnicilor să-și vândă cardul bancar (cu tot cu codul PIN și cartelă SIM) pentru o sumă semnificativă. Ulterior, cardurile sunt utilizate pentru transferarea banilor de pe cardurile occidentalilor.

  Tematic

  Poliția română a salvat cardurile bancare ale cetățenilor ruși
  Bancomate din Taiwan jefuite de hoți români, moldoveni și ruși
  Bancomatele din Israel, prădate de hoții din România și Republica Moldova
  NEWS ALERT: Noi metode de spargere a bancomatelor
  Tagurile:
  Bancomate, Credite, Furt, Escrocherie, Români, Mongolia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1277
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164