19:59 23 Mai 2018
Chişinău+ 26°C
În direct
  lac

  Elevele înecate după serbarea școlară au murit la spital

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  232602

  Cele două fete în vârstă de 11 ani din localitatea Bosia s-au stins din viaţă joi noaptea la Spitalul de Copii „Sf. Maria" după ce s-au înecat în Jijia.

  BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik. La faţa locului a intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi care a început imediat manevrele de resuscitare, acestea fiind continuate şi în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la unitatea medicală la care au fost transferate, informează Ziarul de Iași.

  „Una dintre fete era în stop cardio-respirator, prezenta hipotermie, medicii începând ma-nevrele de resusciare. Între timp a fost acordat ajutor medical şi altei fete, în aceeaşi situaţie. Amândouă au fost transferate în curs de resuscitare la UPU de la Spitalul de Copii", a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

  Cele două fete au fost duse în cursul serii la unitatea medicală, timp de două ore fiind efectuate manevre de resuscitare fără niciun rezultat.

  Dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt la Spitalul de Copii „Sf. Maria", a declarant că medicii au depus eforturi în ideea că organismul poate porni, însă şansele au fost mici încă de când au fost aduse la spital.

  Corpurile celor două fete au fost transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi pentru realizarea ne¬cropsiei.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei